Matematik

Fremskrivningsfaktoren ????

09. november 2013 af anitaautzen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person ryger noget hash og optager derved 25 mg THC (1 mg = 0,001 g). Stoffet udskilles eksponentielt med halveringstiden 3 døgn.

Bestem fremskrivningsfaktoren for den eksponentielle udvikling.

Er der nogen der kan hjælpe mig...

Skal jeg bruge denne formel

y =b*a^x

og hvordan regner jeg den ud.. er lige lid tom i hovedet... den er stået helt af..

HJÆLP...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af peter lind

Du skal finde a i den formel du opgaver  Hvis T er halveringstiden og t er den aktuelle tid gælder der

y = b*(½)t/T = b* ( (½)1/T)t = b*at


Svar #2
09. november 2013 af anitaautzen (Slettet)

Undskyld men det forstår jeg ikke lige ret meget af... kan du skrive lidt mere ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af peter lind

Der skulle stå y=b*(½)t/T Jeg glemte at hæve eksponenten. Håber det hjælper men ellers må du vende tilbage med oplysning om hvad du ikke kan forstå


Svar #4
09. november 2013 af anitaautzen (Slettet)

hvor får du den 1/2 fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2013 af peter lind

Det er af at det er for halveringstiden Hvis du sætter t=T får du ½b altså at b er blevet halveret


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktoren ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.