Matematik

Asymptotisk værdi?

10. november 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal "Undersøg hvilken værdi funktionen nærmer sig som tiden går. (Dette kaldes også at funktionen nærmer sig en værdi asymptotisk?)"

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal undersøge dette.

Jeg har fået en funktion der hedder: C(t)=83+75(0.1^t-0.5^t)

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2013 af SuneChr

Undersøg  C(t)  for t → ± ∞
Måske kun for   t →  ∞  (som opgaven nu er stillet.)


Svar #2
10. november 2013 af AlexKlug (Slettet)

Okay, men hvad er det for noget matematik jeg skal bruge der? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at funktionerne 0,1t og 0,5t er aftagende eksponentialfunktioner.

"som tiden går" skal helt sikkert fortolkes som t → ∞ .


Svar #4
10. november 2013 af AlexKlug (Slettet)

Men er det så svaret på opgaven?
Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge det til :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ved, at for en aftagende eksponentialfunktion f(t) = at , hvor 0 < a < 1, gælder der, at f(t) → 0 for t → ∞ .


Svar #6
10. november 2013 af AlexKlug (Slettet)

Er mit endelige resultat så:

Lim  f(x)=83
x→∞

83 er fordi den går mod 83


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6. Ja, for det ene led i funktionen er konstant, og de to andre led går mod 0.

Skriv et svar til: Asymptotisk værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.