Matematik

Trigonometriske funktioner

10. november 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: B-niveau

14 cos x + 9 sin x=0

Jeg har siddet og prøvet at løse den her forgæves i et stykke tid og jeg kan ikke nå frem til facit som er:

x = 2,1421+pi n

Jeg har prøvet at erstatte cos med tangens som reglen siger men jeg kan ikke få det til at passe overens.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

Du skal dividere ligningen med 9. Sæt derefter tan(v) = 14/9. Det giver tan(v)*cos(x)+sin(x) = 0

Gang dernæst ligningen med cos(v) og brug dernæst formlen for sinus af summen af to vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af mathon

                   a•cos(v) + b•sin(v) = √(a2+b2) • cos(v - β)        tan(β) = (b/a)  0 ≤ β ≤ π


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af mathon

                   14•cos(x) + 9•sin(x) = √(142+92) • cos(x - β)        tan(β) = (9/14)  0 ≤ β ≤ π

                                                                                                β = tan-1(9/14) = 0,571337

                    14•cos(x) + 9•sin(x) = √(277)•cos(x-0,571337)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Er denne fremgangsmåde forkert?:

14 cosx + 9 sinx = 0 

⇒  9 sinx = -14 cosx

⇒   tanx = -14/9, forudsat x ≠ π/2 + p 2π, p ∈ Z

     x = tan-1(-14/9) + n π, n ∈ Z

⇒     x = -0,999459 + n π

⇒     x = 2,142134 + n π 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2013 af mathon


                         √(277)•cos(x - 0,571337) = 0

                          cos(xo - 0,571337 + p•π) = 0

                          xo - 0,571337 + p1•π = π/2

                          xo = 2,14213 + p•π       p ∈ Z                               p = -p1

            

                         


Svar #6
11. november 2013 af FatalShots (Slettet)

2*cos(x)-3*sin(x)=0

Jeg fik den anden løst i går men den her kan jeg ikke forstå, kan overhovedet ikke komme i nærheden af noget der minder om et rigtigt facit.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2013 af mathon


                

                2•cos(x) + (-3)•sin(x) = √(22+(-3)2) • cos(x - β) = 0              tan(β) = (-3/2) 

                √(13) • cos(x - 2,1588) = 0

                 cos(xo - 2,1588) = 0

                 xo - 2,1588 = π/2

                 xo = (π/2) + 2,1588 = 3,7296

løsning
                 x = xo + p•π = 3,7296 + p•π         p ∈ Z

        


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.