Matematik

diskriminant

12. november 2013 af JohannaNi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

g(x)=2x2+2x-24

Jeg skal finde diskriminanten med formlen: b2-4*a*c

Altså:

d=22-4*2*24

Men når jeg regner det ud på én lommerenger får jeg 196 og når jeg regner det ud på en anden får jeg -188. Men er blevet i tvivl om hvad der er det endelige resultat. Nogen der lige kan hjælpe en pige som er dårlig til at regne ud i hovedet, hehe? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har smidt fortegnet for konstanten c væk. Indsæt koefficienterne korrekt i udtrykket for d:

d = b2 - 4·a·x = 22 - 4·2·(-24) = ...


Svar #2
12. november 2013 af JohannaNi (Slettet)

arrg så er det 196 - Mange tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.