Matematik

Vekrorregning

13. november 2013 af npq96pkx (Slettet)

Bestem projektionen a og a = (2,3,-1) på linjen l: (x,y,z) = (5,-1,2) + s (2,-1,-2).

a og al er vektorer.

Jeg kunne virkelig bruge hjælp til denne opgave, på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2013 af mathon

                                             r = [2,-1,-2]     |r|2 = 22 + (-1)2 + (-2)2 = 4 + 1 + 4 = 9
 

                                             ar = [2,3-1] • [2,-1,-2] = 2·2 + 3·(-1) + (-1)·(-2) = 4 - 3 + 2 = 3

vektorprojektionsformlen:

                                                                       ar
                                                                al = ----- · r
                                                                        |r|2


Skriv et svar til: Vekrorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.