Matematik

Isoler x i formlen

14. november 2013 af Alexrivera (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey gutter og gutinder!

Jeg har brug for hjælp til at løse en matematik opgave, hvor x skal isoleres.

Formlen hedder: ax - 8 = 3(x - 2)

Spørgsmålet efter er: Af hvilken værdi af a, kan det ikke lade sig gøre?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

ax - 8 = 3x - 6

ax = 3x +2

ax - 3x = 2

x(a - 3) = 2

x = 2/(a-3)

dvs. a må ikke være 3. Man skriver det som ''a≠3''. Eftersom i en brøks nævner ikke må stå 0. Og hvis a er lig med 3, så vil (a - 3) ⇒ (3 - 3) = 0. Hvilket det ikke må give. 


Svar #2
14. november 2013 af Alexrivera (Slettet)

Mange tak for svaret, simpelt og forståeligt! :)


Skriv et svar til: Isoler x i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.