Matematik

Målestoksforhold

14. november 2013 af mahiko94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min lærer har givet mig denne opgave beskrivelse:

Hvor stort er arealet af en grund som på et kort i 1:500 er 40 cm2 ?

Ville spørge om der er en der kan forklare mig hvordan jeg regner opgaven ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af 123434 (Slettet)

på kortet er huset 40 cm^2

1 cm svarer til 500 cm=5 meter i virkeligheden


Svar #2
14. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

#1
 

på kortet er huset 40 cm^2

1 cm svarer til 500 cm=5 meter i virkeligheden

Kan det så passe at hvis jeg ganger 40 med 500, vil jeg få resultatet ( cm^2 i virkeligheden)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. 1 cm2 svarer jo til (500 cm)·(500 cm) = 250000 cm2 i virkeligheden. Tegningens areal skal derfor ganges med 250000 .


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.