Matematik

hjælp

15. november 2013 af inddd (Slettet)

Jeg har en vektorregningsaflevering, der skal laves inden i dag. Afleveringen består af 4 delopgaver, hvor jeg har løst 3 af dem, men kan virkelig ikke finde ud af den sidste. Tænkte på om der er nogle dygtige mennesker, som er villige til at hjælpe mig? 

Her er opgaveformuleringen:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formuler de konkrete spørgsmål her sammen med en beskrivelse af din egen fremgangsmåde og dine resultater.


Svar #2
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Opgaveformuleringen:


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har fundet position D fra de tidligere spørgsmål. I d) skal den resulterende hastighed så være parallel med vektor DC.


Svar #4
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Okay, jeg har lavet en tegning af vektorerne, som er vedhæftet, men når du siger resultende hastighed er det så ifølge min tegning : |Vkurs








 


Svar #5
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke, hvordan jeg løser den


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. det er vkurs der skal være parallel med vektor DC .


Svar #7
15. november 2013 af inddd (Slettet)

- Er der vkurs eller |vkurs|
- Hvorfor skal de være parallel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du? Strøm og vind resulterer i en konstant hastighed

vstr = 3m/s·[cos(120º) , sin(120º)]

Skibets egenhastighed er

vskib = 18knob·[cos(φ) , sin(φ)]

med en resulterende hastighed

vkurs = vstr + vskib

og man skal bestemme φ , så vkurs bliver parallel med DC.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den resulterende hastighedsvektor vkurs skal være parallel med vektoren DC fordi skibet skal sejle fra punkt D til punkt C.


Svar #10
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Nåår, dette har jeg faktisk gjordt i de tidligere opgaver? Men det er bare fordi, når jeg kigger på tegningen i opgaveformuleringen ser det ud til at Vkurs er vinkelret med DC.

Men forstår heller ikke hvordan jeg går videre. Jeg har prøvet at løse det med trigonometri, hvor jeg får løsningen til 2,43 timer, men problemet er, at det skal løses med vektorregning, hvilket jeg har problemer med. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Tegningen er jo for den situation, hvor der sejles fra punkt A til punkt B. Nu skal man så ændre vskib så der sejles fra punkt D til punkt C.


Svar #12
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Nåår, så det vil sige at når jeg ændrer Vskib så ændres Vkurs også.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, netop som det er angivet i #8.


Svar #14
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Hmm, for det til at se sådan her ud:






 


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Strømmen er blevet kraftigere, så

vstr = 5m/s·[cos(120º) , sin(120º)]

Jeg har ikke regnet opgaven, men din tegning ser ikke rigtig ud. Man har

vskib = 18knob·[cos(φ) , sin(φ)] = 9,26m/s·[cos(φ) , sin(φ)]

 Måske skal vkurs være lodret nedad.


Svar #16
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Hmm, okay men hvordan finder jeg frem til hvad φ er


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

vskib = vkurs - vstr

og bestem så retningsvinklen for vskib .


Svar #18
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Men der er jo en ubekendt værdi i både vskib og vkurs


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man kan opstille det som en opgave i trekantberegning.


Svar #20
15. november 2013 af inddd (Slettet)

Men skal man ikke kende en retningsvinkel fra vskib for at dette kan muliggøres?

Er det denne trekant du mener:


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.