Matematik

Ligningssystem

18. november 2013 af Mickmira (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp, har regnet dem ud, men ved ikke om de er rigtige. Anyone, der har mulighed for at forklare og regne de 2 nedenstående ud for mig? :( Er meget i tvivl...

Løs ligningssystemet:

0,2x - 1,4y = -1,2 (*)
x + y - 3 = - 1 (**)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af mathon

    I:   -x + 7y = 6
   II:    x +   y = 2                   I og II adderes

                8y = 8
                y = 1                    som indsat i II:    x +  y = 2
giver
                x +  1 = 2

                x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af mathon

I:  er  0,2x - 1,4y = -1,2   ganget med -5 på begge sider
II: er  x + y - 3 = - 1 adderet med 3 på begge sider


Svar #3
18. november 2013 af Mickmira (Slettet)

Ok tak. Men er resultatet så bare -1,2 og -1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Resultatet er jo

x = 1 og y = 1 .


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.