Fysik

varme energi fysik

19. november 2013 af elb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der en herinde som vil hjælpe mig med denne opgave, da jeg ikke helt forstår den.

Lettere idrætsskader kan ofte afhjælpes ved at bruge kolde eller varme omslag. Til dette formål kan man benytte en såkaldt varme/kulde–pose. En sådan pose har en stor varmekapacitet, og den kan holde et beskadiget område af kroppen koldt eller varmt i lang tid.

En varme/kulde–pose opvarmes i varmt vand, hvorefter den lægges ned i en beholder med 1,29 kg vand. I løbet af nogle minutter falder posens temperatur 27,9 °C, mens vandets temperatur stiger 8,9 °C.

a) Beregn hvor meget energi vandet modtager.

Den mængde energi som vandet modtager antages at komme fra posen.

b)Beregn en værdi for posens varmekapacitet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af mathon

a)
                           Q = mvand • cvand • ΔTvand


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af mathon

b)
                     Cpose • ΔTpose  =  mvand • cvand • ΔTvand

                     Cpose  =  mvand • cvand • (ΔTvand/ΔTpose)

                                         


Svar #3
21. november 2013 af elb93 (Slettet)

Forstår heller ikke helt den her opgave så håber der er nogle, som vil hjælpe

Opgave 3

Viggo hælder cirka et halvt glas cola fra køleskabet (120 g, 3 ) i et halvt glas cola fra stuen (100 g, 20 ) og rører rundt.

Opstil en formel som fortæller, hvor meget energi det varme glas cola afgiver (du skal ikke indsætte tal endnu)

Opstil en formel som fortæller, hvor meget energi det kolde glas cola modtager (endnu ikke nogle tal!)

Antag at den energi, som den varme cola afgiver, går til opvarmning af den kolde cola.

Sæt de to udtryk fra a) og b) lig hinanden. Er der noget som kan forkortes væk på begge sider af lighedstegnet?

Afslutningsvis indsættes tallene og svaret beregnes. Husk at svare med en hel sætning 


Skriv et svar til: varme energi fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.