Samfundsfag

Politik

20. november 2013 af Guldhammer85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

jeg har virkelig brug for hjælp og forståelse til et par spørgsmål.

På hvilke punkter adskiller Venstre og Det Radikale Venstre sig fra hinanden?  

Var Ny Alliance liberalt eller konservativt, eller var de  bare imod Dansk Folkepartis indflydelse på regeringen?                                                                                                                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af 123434

Liberal Alliance er nok det mest liberalistiske parti i Danmark. De går ind for skattelettelser, at virksomhederne skal betale mindre i skat, færre forbud og at staten ikke skal bestemme så meget.

Det er typisk for at en liberalist at han/hun ønsker at staten skal blande sig så lidt som muligt. Det enkelte mennesker skal selv træffe sine valg i livet og må sørge for sig selv. 

Venstre er et liberalistisk parti, og Det Radikale Venstre er et socialliberalistisk parti. RV skulle gerne være større tilhænger af en stor offentlig sektor end Venstre. Liberalister er igen ikke så glade for den offentlige sektor, da de mener folk selv må sørge for syghus, skole, læge osv. De ser en vis frihed i at kunne bestemme sådan nogle ting selv.


Svar #2
21. november 2013 af Guldhammer85 (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Rhk47 (Slettet)

Forskellen på de Radikale og Venstre ligger i mine øjne i at de Radikale under sin opstart var mere venstreorienteret/radikalt end venstre da de ønskede en mere social tilgang til liberalismen. De er altså økonomisk set borgerlige, men de vil samtidig gerne være mere socialt orienterede ligesom partierne til venstre for midten. De er derfor traditionelt set et mere midtersøgende parti end venstre ifølge mig.

I forhold til Ny alliance/Liberal alliance så kalder de sig Danmarks mest liberale parti. Dog har de, som resten af de borgerlige partier, ikke specielt meget med "rigtig" liberalisme at gøre. Den ægte liberalisme kører på principper som "enhver er sin egen lykkes smed" og "lad falde hvad der ikke selv kan stå". Dog har vi flere gange set Liberal Alliance gå ind og støtte op om banker/virksomheder der ikke længere selv kan stå og sikret dem et eksistensgrundlag så de kan fortsætte. Det er ikke just i den liberale ånd og derfor vil jeg snarere kategorisere Liberal Alliance som et virksomhedskapitalistisk parti. Dog hedder det sig officielt at Liberal Alliance, sammen med blandt andet Venstre, er liberale partier :)


Skriv et svar til: Politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.