Matematik

Matador-spil

20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!
I et Matador-spil kaster Jens to terninger. Han skal slå to seksere for at komme forbi alle Peters hoteller.

Hvad er chancen for at det lykkes?

Hvad er chancen for, at han slår:

a) to ens?

b) 11 "øjne"

c) et primtal

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skriver det op - og begynder med at regne...

Håber at der er nogen der vil hjælpe - på forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af 123434 (Slettet)

a) Han kan slå enten (1,1) (2,2) (3,3) (4,4) (5,5) (6,6)

1/6*1/6=36


Svar #2
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Bare 36? Ikke 1/36?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

to seksere: 1/36, idet antal gunstige = 1. antal mulige = 36

a). to ens: 6/36 = 1/6  [= antal gunstige/antal mulige].  Antal gunstige er netop 6 par: (1,1), (2,2), ... ,(6,6)

b). "11": 2/36  antal gunstige er her 2: (5,6) eller (6,5)

c). Antal mulige primtal: 2,3,5,7,11 D.v.s antal gunstige = 1 + 2 + 4 + 6 + 2 = 15 - altså: 15/36

Primtallet 7 kan slås på 6 måder: (1,6), (6,1), (2,5), (5,2), (4,3), (3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan kun slå 12 med 2 terninger ved at slå 6 med hver terning. Der er altså kun 1 slag ud af 62 = 36 mulige, der kan give 12 som resultat. Chancen for at slå 12 er derfor 1/36 .

a) Der er 6 muligheder for at slå 2 ens ud af de 36 mulige slag, dvs chancen er her 6/36 = 1/6 .


Svar #5
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg forstår intet :'(

Kunne i måske forklare det på en måde, så jeg måske forstår det...

1. Hvad er chancen for at det lykkes?

2. a) to ens?

3. b) 11 "øjne"

4. c) et primtal


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Når du kaster med to terninger er der i alt 36 mulige udfald.

I hvert af spørgsmålene skal du nu tælle antallet af gunstige udfald.

Sandsynligheden beregnes så ved brøken: antal gunstige/antal mulige(36)

Er du med såvidt?


Svar #7
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg prøver!

1. Hvad er chancen for at det lykkes = (forstår ikke, hvorfor det giver 36 og ikke 1/36...)

2. a) to ens? = 6/36 (1/6)

3. b) 11 "øjne" = 2/36 

4. c) et primtal = (jeg forstår den ikke)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Det giver 1/36. Vi taler jo om sandsynligheder.

At slå to seksere er et gunstigt udfald: antal gunstige = 1

Da antal mulige udfald er 36 får du sandsynligheden: 1/36


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2013 af SuneChr

# 7   Læs i skemaet herunder.

Vedhæftet fil:SP 2011132243.PNG

Skriv et svar til: Matador-spil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.