Samfundsfag

Politik

22. november 2013 af Guldhammer85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

SF er ideolgisk set socialistisk, men med kraftige socialdemokratiske, grønne og populistiske tendenser. Hvad menes der med det?

Hvad vil i mene fordele og ulemper er ved pragmatisk politik?

Er Enhedslisten specielt interesseret i værdipolitikken eller fordellingspolitikken? - Ved det er fordellingspolitikken, men hvordan yddyber jeg dette?

           


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af 123434

Grøn:de går op i klima og miljø

Socialdemokratisme:demokratisk socialisme, der skal indføres ved reformer og ikke revolution

Reformer er små samfundsændringer. Revolution er en kæmpe samfundsomvæltning, som sker på kort tid.

Populistisk:går ind for nogle ting, som har befolknings opbakning.

Fordelingspolitik:politik rettet mod at sikre en mere ligelig fordeling af et samfunds værdier mellem forskellige grupper       

Værdipolitik:når et samfund har fordelt sine goder og økonomien går godt, kan man begynde at sætte fokus på værdispørgsmål. Disse kunne f.eks. være fri abort, indvandring, miljø, folkeskole, kirke osv.

Værdispørgsmål kan anskues forskelligt efter hvilken ideologi man har.

F.eks. går Enhedslisten(socialistisk parti) og Liberal Alliance(liberalt parti) begge end for fri hash, dog med forskellige begrundelser

Enhedslisten synes ikke, at de kriminelle skal tjene penge på hashen og synes det er synd for hashmisbrugerne. Liberal Alliance mener derimod at det er folks eget valg, hvad de vil gøre ved deres krop og staten skal ikke blande sig i, at de ryger hash.

Enhedslisten går meget op i både fordelingspolitik og værdipolitik. De ønsker, at der skal være større lighed mellem de grupper der tjener mest og de der tjener mindst. De mener f.eks. også at de rige og virksomhederne skal betale mere i skat, mens kontanthjælpsmodtagere skal have mere i ydelse. Værdimæssigt har de intet imod indvandring. De synes at DK skal tage et medansvar i forhold til indvandrer/flygtninge. Man kunne sikkert også komme med andre eksempler.


Skriv et svar til: Politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.