Matematik

Brøk hjælp!

22. november 2013 af Salabala (Slettet)
Spørgsmål: find fællesnævner ved hjælp af mindste fælles multiplum for nævnerne og regn herefter opgaverne.

En af opgaverne:

/= brøkstreg

5/8-3/6

Vil I gerne forklare mig hvordAn man gør step by step? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af powpow (Slettet)

5/8 - 3/6

så ganger du den ene brøks nævner i den anden brøks tæller og nævner og modsat:

5*6/8*6 - 3*8/6*8

Og så har du fælles nævner og kan regne videre på din opgave og evt. reducere.

Svar #2
22. november 2013 af Salabala (Slettet)

Er svaret ikke 3/24

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2013 af powpow (Slettet)

Ahh det er nu ikke helt rigtigt, prøv at skrive det op med blyant og papir og gang det korrekt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Egentligt er 3/24 korrekt, men brøken kan forkortes.
Desuden kommer man umiddelbart frem til en anden tæller/nævner, når man bruger powpows fine hjælp.
Prøv det! Og forkort derefter.


Svar #5
22. november 2013 af Salabala (Slettet)

I opgaven står der ikke at man skal forkorte, men tusind tak alligevel :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den mindste fællesnævner er det mindste hele tal, som begge nævnere går op i. Selv om 6 og 8 går op i 6·8 = 48 , er 48 ikke den mindste fællesnævner. 6 = 2·3 og 8 = 2·2·2 er begge delelige med 2, så den mindste fællesnævner er 3·2·2·2 = 24.

Man kunne også forkorte 3/6 til 1/2 , hvorved man ser, at det er tilstrækkeligt at forlænge den ene brøk til nævner 8

5/8 - 3/6 = 5/8 - 1/2 = 5/8 - 4/8 = 1/8


Skriv et svar til: Brøk hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.