Matematik

produktreglen.

25. november 2013 af Mie94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg er i gang med en udledning af en 2.ordens differentialligning.
Jeg bruger lige nu produktregen baglæns.

Min ligningen ser sådanne ud:
y'' * e^kt + y' * k * e^kt - y' * k * e^kt + b * e^kt = o

Jeg bruger først produkt reglen på de to første led.

y'' * e^kt + y' * k * e^kt 
(y' * e^kt)' = y'' * e^kt + y' * (e^kt)' = y'' * e^kt + y' * k * e^kt

Her kommer problemet. Jeg kan ikke få det til at passe pga. det 'b' der indgår i de to sidste led.
y' * k * e^kt + b * e^kt
(y * e^kt)' = y' * e^kt + y * (e^kt) =y' * e^kt + y * k * e^kt ....???? det giver ikke mening i mit hoved :-( nogen der kan hjælpe?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af peter lind

Det er jo egentlig en meget simplere ligning. De 2 midterste led går ud mod hinanden. Da ekt>0 kan du forkorte den ud. De giver den meget simplere ligning y''+b=0


Svar #2
26. november 2013 af Mie94 (Slettet)

Ja :-) men jeg er på vej den anden vej, hvis man kan sige det sådan :-)

Jeg har 2. ordens differential ligningen y'' = b*y <=> y'' - b *y
og nu srbejder jeg mig ned igennem den, så det først bliver en 1. ordens differentialligning og derefer så jeg har et udtryk for y.

Jeg har nogle knap så detaljerede udregningspapir at forholde mig til, derfor ved jeg at det er produktreglen der skal bruges baglæns :-) 

Mit problem er bare det der dumme b der står midt i det hele :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af peter lind

erstat k med b


Skriv et svar til: produktreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.