Matematik
Skæring i atsmosfæren
09. november 2005 af
Am0k (Slettet)
I den laveste del af atmosfæren (op til ca 10km) kan temperaturen y i grader beregnes med formlen y = 20 - 6,5x. Hvor x er højden i km.
Angiv betydningen af konstanten 20 i fomlen!
Angiv hældningen og forklar dens betydning!
Nogen der kan hjælpe?
Angiv betydningen af konstanten 20 i fomlen!
Angiv hældningen og forklar dens betydning!
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
09. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)
20 grader er temperaturen i 0 meters højde.
Hældningen er temperatur-ændringen pr. km.
Dvs. det bliver 6,5 grader koldere for hver km man kommer længere op i atmosfæren.
Men husk at ligningen kun gælder når x er fra 0 til 10.
Håber at du kan bruge det.
Hældningen er temperatur-ændringen pr. km.
Dvs. det bliver 6,5 grader koldere for hver km man kommer længere op i atmosfæren.
Men husk at ligningen kun gælder når x er fra 0 til 10.
Håber at du kan bruge det.
Svar #3
09. november 2005 af Spunk123 (Slettet)
Hvis du sætter x=0 får du y = 20, dvs. det antages at der er 20 grader ved jordens overflade.
Hvad sker der med temperaturen hver gang du bevæger dig 1 km op?? Hvis du tænker sådan skulle det være ret simpelt at se hvad hældningen betyder...
Hvad sker der med temperaturen hver gang du bevæger dig 1 km op?? Hvis du tænker sådan skulle det være ret simpelt at se hvad hældningen betyder...
Skriv et svar til: Skæring i atsmosfæren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
