Matematik

find forskriften

27. november 2013 af samsyn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til linjen g(x)=ax+b har du fået givet to punkter P(3,-1) og Q(9,2). a) Find forskriften for g(x).

hjælp til hvad jeg skal gøre og evt. forklare?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og benyt så det ene punkt til at bestemme b i den lineære forskrift

g(x) = ax + b .


Svar #2
27. november 2013 af samsyn (Slettet)

hjælp til hvordan jeg finder hældningskoefficienten?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt formlen for hældningskoefficient ud fra to punkter (kig i bogen).


Svar #4
27. november 2013 af samsyn (Slettet)

har fundet frem til at hældningskoefficienten er 0.166

hvad mener du med at jeg skal bruge den ene punkt til at bestemme b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat er ikke korrekt (du har sjusket med fortegnene). Benyt formlen

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .

Indsæt de to punkters koordinater og beregn a.

Når a er kendt, kan man så bestemme b af

y1 = a·x1 + b


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man ikke stille det op som en ligning og så finde forskriften?

P(3,-1) og Q(9,2).

y=ax+b

-1=3x+b 

9=2x+b  


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2013 af LeonhardEuler

#8

Jo, det præcis det man gør med formlen: a = (y2 - y1) / (x2 - x1

Men du skriver der forkert op:

P(3,-1)  og Q(9,2)  er tilhørende punkter til en førstegradsp. f(x) = ax + b

-1 = a•3 + b   og    2 = a•9 + b


Skriv et svar til: find forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.