Matematik

differentialkvotient hjælp

28. november 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med at løse differentialkvotienten til følgende:

(3√x -1)(x2 -7x)

(2x4 -1)3

(1+(1/x))2

???

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af 123434 (Slettet)

Ved ikke om jeg gør det rigtigt

Differentier

f.eks.

f(x)=x^2

f'(x)=2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af LeonhardEuler

#0

(3√x -1)(x2 -7x) 

Benyt produktreglen 

\\h(x)=f(x)\cdot g(x)\qquad\Rightarrow
\\h'(x)=f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)\\

og (√x)' = 1/2√x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af LeonhardEuler

(2x4 -1)•3

Gang i parantesen og differentiere ...

(1+1/x)•2

Benyt konstantreglen

\\g(x)=k\cdot f(x)\Rightarrow
\\g'(x)=k\cdot f'(x)\\


Svar #4
28. november 2013 af danmark100 (Slettet)

William

Både 3-tallet og 2-tallet står i toppen, og ikke som et led.

Det skulle så være 3 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af LeonhardEuler

Benyt reglen for differentiering af sammensatte funktioner


Skriv et svar til: differentialkvotient hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.