Matematik

Liniærfunktion

28. november 2013 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvordan finder jeg b ud fra de her to punkter y1, x1(1,70 og 8) og a: 0,187


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af LeonhardEuler

Opstil en ligning.

Du ved forskriften er: y = ax +b

Dermed har du 

8 = 0,187•1,7 + b

Isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der kendes eet punkt (x1,y1) samt hældningskoefficienten for en lineær funktion ax + b , og man benytter så det kendte punkt til at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2013 af LeonhardEuler

#2

Jeg forstår ikke din kommentar. Hvad skyldes din tvivl? - Stavefejlen i overskriften?

#0 har allerede oplyst, at hun har 2 punkter (jeg ved ikke hvor den ene bliver af), men eftersom personen kender hældningskoefficienten er der ingen behov for det andet punkt...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forvirringen skyldes måske, at trådstarter taler om 2 punkter, hvor der i realiteten kun foreligger eet punkt (med 2 koordinater)


Svar #6
28. november 2013 af Necima (Slettet)

Ifølge min facitliste skal b være = 0,2. Det får jeg det bare ikke til, hvad gør man?

Eks: 1,70=0,8175x*8+b

b=1,70-0,1875*8 

b= bliver over 0,2. 


Svar #7
28. november 2013 af Necima (Slettet)

*0,1875x*8


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2013 af LeonhardEuler

I sidste ende er det #0's fejl, siden indlægsopretteren ikke formulerer sig korrekt.

#6

8 = 0,187•1,7 + b        ⇔       8 - 0,187•1,7 = b


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2013 af SuneChr

# 4 og 5
Fik fejlagtigt ikke læst overskriften i # 0 før kommentarerne i indlægget # 2
Her gav jeg udtryk for, at der også kunne være mulighed for potens- eller eksponentiel-forskrift.
_______________
Venlig hilsen
SuneChr 


Skriv et svar til: Liniærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.