Matematik

Logaritme

02. december 2013 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der vil hjælpe mig med metoden til at løse denne ligning

2x-4+3/2x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af mathon


             2x - 4 + (3/2x) = 0

             (2x)2 - 4·2x + 3 = 0              som er en camoufleret andengradsligning

sæt
              y = 2x > 0

du har
             y2 - 4·y + 3 = 0       som for positive y-rødder
giver
             log(y) = log(2)·x

             x = log(y) / log(2)


Svar #2
02. december 2013 af abc14 (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #3
02. december 2013 af abc14 (Slettet)

Kan du komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2013 af mathon

…et eksempel på hvad?


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.