Matematik

Hjælp!!!

03. december 2013 af carolineparoline (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Der står i min opgave: skriv tallene om til en sum af kvadrattal.
Og tallene er a)208 b)377 c)314 D)257?

Jeg ville ikke have i giver mig svarene, men kan i forklare mig hvad jeg skal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

et kvadrattal er et tal som man har opfløftet i 2.

for eksempel er 4 et kvadrat da 2^2=4, 81 er også da 9^2=81. 

Når det er sum af kvadrat tal betyder det at kvadrattallene skal lægges sammen

f.eks. 208 =196+9+1+1+1=14^2 + 3^2+ 1^2+1^2+1^2


Svar #2
03. december 2013 af carolineparoline (Slettet)

Kan du også prøve med 377?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

377=361+16=19^2+4^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af Krabasken (Slettet)

208 = 144 + 64 = 132 + 82

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2013 af Krabasken (Slettet)

377 = 256 + 121 = 162 + 112

:-)


Svar #6
04. december 2013 af carolineparoline (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.