Matematik
Intraleregning..??
10. november 2005 af
Hejhej (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med en løsning ide til følgende integrale?? har prøvet at anvende substitution, men får den ikke til at gå op!?
please hjælp!
Int(1/(xlnx)) dx
please hjælp!
Int(1/(xlnx)) dx
Svar #1
10. november 2005 af IBM (Slettet)
S(1/(x*ln(x))dx <=>
S((1/x)*(1/ln(x)))dx
Substitution:
t = g(x) = ln(x)
dt = g'(x)dx = (1/x)dx
S(1/t)dt = ln(t) + k,
hvor t = ln(x)
Dvs.:
S(1/(x*ln(x))dx = ln(ln(x)) + k
S((1/x)*(1/ln(x)))dx
Substitution:
t = g(x) = ln(x)
dt = g'(x)dx = (1/x)dx
S(1/t)dt = ln(t) + k,
hvor t = ln(x)
Dvs.:
S(1/(x*ln(x))dx = ln(ln(x)) + k
Skriv et svar til: Intraleregning..??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
