Matematik

Det haster. Ti Nspire!

05. december 2013 af sejreje (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har et lille problem med Ti Npire software. Den viser kun en løsning for x 

for eksempel.  istedet x= -3 or X=0 or X=3. Så viser den siedet kun X =0

Findes der ikke en måde hvor man kan få den til at vise de andre x værdier også?

tak skal I have


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer vel an på, hvilken ligning, der løses, og hvordan den løses. solve kommandoen skulle da vist vise alle løsningerne. Prøv at forklare, hvad du gør.


Svar #2
05. december 2013 af sejreje (Slettet)

jeg skal finde monotoniforhold

her er det jeg jeg har testet.. 

har kopieret direkte fra skærmen, så der er lidt 

f(x):=−x^(4)-2*x^(3)-3*x^(2)-1 ? Udført
fm(x):=?(f(x),x) ? Udført
fm(x) ? −4*x^(3)-6*x^(2)-6*x
solve(fm(x)=0,x) ? x=0 

det den her med kun x=0 jeg ikke forstår. der burde komme flere x =...

og opgaven er den her

Opgave 11 
 
En funktion f er givet ved f(x)=−x^(4)-2*x^(3)-3*x^(2)-1
 a) Bestem monotoniforholdene for f , og tegn grafen for f . 
 b) Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet ( 2, ( 2)) . P f − − 
Tangenten t er også tangent til grafen for f i et andet punkt Q. 
 c) Bestem koordinatsættet til punktet Q. 

har nemlig en besvarelse til den her opgave, det er derfor jeg kan se at svaret ikke bare nul. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Med

f(x) = -x4 -2x3 -3x2 -1

har man

f '(x) = -4x3 -6x2 -6x = -2x·(2x2 +3x +3)

der jo kun har det ene reelle nulpunkt x = 0 .


Svar #4
05. december 2013 af sejreje (Slettet)

så skal du se det to billeder her. 

intastet præcis som de har gjort. men jeg får et hel andet svar end det får 

Vedhæftet fil:sk.png

Svar #5
05. december 2013 af sejreje (Slettet)

 og. deres. 

Vedhæftet fil:sk2.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Du sjusker med fortegnene. Du betragter funktionen

f(x) = -x4 -2x3 -3x2 -1 ,

mens "de" betragter funktionen

f(x) = -x4 -2x3 +3x2 +1

Du er formodentlig i stand til at se, at der ikke er tale om samme funktion.


Svar #7
05. december 2013 af sejreje (Slettet)

Haha 1000 tak. 

jeg kunne simpelhen ikke forstå hvad der var galt. 

har søgt hel masse om Ti npire software på netet. 

på google. Ti Npsire wrong answer og jeg ved ike hvad.. :D 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal være opmærksom på, at computeren/lommeregneren slavisk udfører og beregner det, den får ordre til at gøre. Der er højst sandsynligt ikke tale om forkert svar. Hvis et svar ikke ligner det, der forventes, er det sikkert fordi maskinen ikke blev beordret til at løse det påtænkte problem.


Svar #9
05. december 2013 af sejreje (Slettet)

ja det har du ret i.. 


Skriv et svar til: Det haster. Ti Nspire!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.