Matematik

hjælp

05. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg har problemer med at finde funktionstilvæksen. Er der nogle dygtige hoveder, som kan hjælpe?

I facit står at tilvælsten er Δy = 2h2 + 5h , men jeg får det til noget helt andet


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af PeterValberg

Δy = f(x0+h) - f(x0)
     = (2(x0+h)2 - 3(x0+h) + 4) - (2x02 - 3x0 + 4)
     = (2(2+h)2 - 3(2+h) + 4) - (2·22 - 3·2 + 4)
     = 2h2 + 8h + 8 - 6 - 3h + 4 - 6 
     = 2h2 + 5h 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Δf = f(x0+Δx) - f(x0). Med x0 = 2 fås: (og h = Δx)

Δf = [2(2+Δx)2 - 3(2+Δx) + 4] - f(2) = 2(4 + (Δx)2 + 4Δx) - 6 - 3Δx + 4 - 6

= 2(Δx)2 + 5Δx + 12 - 12 = 2(Δx)2 + 5Δx

Den tilhørende differenskvotient i x0 = 2: Δf/Δx = 2Δx + 5

Heraf kan du bestemme f'(2):

f'(2) = limΔx→0(2Δx + 5) = 5


Svar #3
05. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Når, mange tak nu forstår jeg bedre. Men det er fordi min lærer har sagt, at vi skal se bort fra det med at x0=2


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.