Matematik

Haster hjælp

05. december 2013 af Fkfkfjjf (Slettet)
Hej alle sammen jeg kan ikke huske hvordan man reducer?
Så håber nogen af jer måske kan hjælpe mig!
Her er et regnestykke: 3a+4+8a-2?? Kan virkelig ikke huske hvordan man gør!!
Håber i kan give mig en god og nem metode til det. På forhånd tak:)))

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

            3a + 4 + 8a - 2   =            3a + 8a + 4  - 2             =            (3 + 8)a + (4 - 2)
                                              addendernes orden er lige gyldig         sat fælles faktor udenfor parentes


Svar #2
05. december 2013 af Fkfkfjjf (Slettet)

Så svaret er 13a

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af mathon

      Så svaret er
                              (3 + 8)a + (4 - 2)  =  11a + 2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

3a+4+8a-2

at reducere betyder at du forkorter. 

forskellige led med forskellige bogstaver kan ikke lægges sammen.

1) ændr på ordenen, for 3+4=4+3 , orden er ligegyldig, så du kan skrive 

3a+4+8a-2= 3a+8a+4-2

2) det første du kan gøre er at regne +4-2 ud 4-2=2

tilbage står 3a+8a+2

3) 3*a+8*a kan du skrive som 3a= (a+a+a) og 8a=(a+a+a+a+a+a+a+a) så 3a+8a=(a+a+a)+(a+a+a+a+a+a+a+a)= 11a

tilbage står 11a+2


Svar #5
05. december 2013 af Fkfkfjjf (Slettet)

13a??:))

Svar #6
05. december 2013 af Fkfkfjjf (Slettet)

Hvad med sådan noget som det her??: (x+5)+(x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2013 af mathon

        hæv plus-parenteserne

                                                 (x+5)+(x-3)  =  x+5+x-3       x'er for sig og tal for sig…


Svar #8
05. december 2013 af Fkfkfjjf (Slettet)

Er svaret 2

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2013 af mathon


                          (x+5)+(x-3)  =  x+5+x-3  =  x + x + 5 - 3  =  (1 + 1)x + (5 - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hæv paranteserne til

(x+5)+(x-3)= x+5+x-3

ryk om på tallene:

x+x+5-3

læg sammen og træk fra

2x+2


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2024 af Acewin

Resultat 24a den er rigtig skriv for forklaring

Skriv et svar til: Haster hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.