Kemi

Radioaktivitet

05. december 2013 af freaksom (Slettet)

 Moderne røgdetektorer bruger en lille mængde 241 Am til at ionisere luften og dektere CO og andre

forbrændingsprodukter. Hvis der sker 33000 kerneomdannelser pr. sekund af 241 Am i en sådan detektor, hvor stor er massen da af denne radioaktive isotop i detektoren? Halveringstiden for 241 Am er 433 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

1/k = T1/2/ln(2)

                        A = k·N

                        N = (1/k)·A = (T1/2/ln(2))·A = ((1,36641·1010 s)/ln(2))·(3,3000·104 s-1) = 6,50536·1014

                        m = (6,50536·1014) / (6,02214·1023 mol-1) · (241 g/mol) ≈ 2,60·10-7 g = 0,26·10-6 g = 0,26 µg

        


Svar #2
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

Tusind tak :)


Svar #3
05. december 2013 af freaksom (Slettet)

Hvis andre læser dette så gøres T1/2 til minutter :)


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.