Tysk

mein

07. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

Hvornår ved man om det skal hede:

Mein, Meine, Meinem o.s.v...

Fx:

Har du set min hund?

Har du set min kat?

Hast du ........ Hund gesehen?

Hast du ....... Katze gesehen?

Nogen der kan hjælpe????


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Hast du meinen (akk) Hund gesehen?    Hast du meine (akk) Katze gesehen?  Hast du mein (akk) Handy (n) gesehen?

Ejestedord, når de bruges adjektivisk, bøjes i ental som den ubestemte artikel, i flertal som den bestemte artikel

Nom.     dein Hund  (m)             deine Katze  (f)     dein Haus (n)           deine Eltern (pl)

Akk.      deinen Hund                deine Katze          dein Haus                deine Eltern

Dat.       deinem Hund              deiner Katze          deinem Haus           deinen Eltern

Gen.      deines Hundes           deiner Katze          deines Hauses          deiner Eltern

Sin og sit gengives ved "sein", når de står i stedet for et han/intetkønsord, men ved "ihr", når de står i stedet for et hunkønsord.

Der Vater liebt seinen Sohn -   Die Mutter liebt ihren Sohn.

Der Vater liebt seine Tochter    Die Mutter liebt ihre Tochter

Der Vater liebt sein Kind          Die Mutter liebt ihr Kind

Flertal:  Die Eltern lieben ihren Sohn/ ihre Tochter/ ihr Kind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2013 af Tyskfødt (Slettet)

For en ordens skyld et supplement

Hast du unseren (= vores) Hund gesehen?

Ich habe euren ( = jeres) Hund nicht gesehen.

Ich habe ihren ( = deres) Hund gesehen.


Svar #3
08. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

Okay tak :)

Men fx hvis man tager  "Jul"  Hvordan kan man så vide om det er  Nom, Akk, Dat, Gen.  ?

Kan ikke finde det i ordbogen i hvert fald...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Jul = Weihnachten (n)  Weihnachtsfest (n)

Weihnachten = nom. ist am 25 und 26. Dezember 

Wir feiern Weihnachten = akk. bei meiner Großmutter

Kurz nach =styrer dativ Weihnachten reisen wir  in die Berge.

NB. "Weihnachten" bruges næsten altid uden artikel

Ich wünsche dir ein frohes und gesegnetes Weihnachtsfest!


Skriv et svar til: mein

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.