Matematik

er der decimaltal i andengradsligninger?

07. december 2013 af bambi112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Ja, som titlen siger: er der decimaltal i andengradsligninger?

Jeg regnede en andengradsligning, = 2x(i anden) + 3x - 5 = 0

og jeg fik en af svarende til 3.5.. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du har fået 3,5 som løsning, har du vist glemt at gøre prøve (indsætte det fundne x i den oprindelige ligning)

Prøv igen . . .

:-)


Svar #2
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

Så det du siger er at det ikke kan give et decimaltal, altså en andengradsligning i det hele taget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Det kan sagtens give et decimal tal. Jeg vil opfordre dig til, at beregne diskriminanten først for at fastlægge hvor mange løsninger andengradsligningen har. Du vil sandsynligvis finde ud af, at der findes to løsninger!


Svar #4
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

Det har jeg. Prøvede igen og der var nogen få ændringer. Kan du fortælle mig om det her er forkert eller ikke?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Der kan sagtens være løsninger i form af decimaltal - jeg sagde bare, at 3,5 ikke er korrekt som løsning til din ligning  :-)


Svar #6
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

hov der kom det hele ikke med, men jeg fik x=5,25 ^ x=2,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Fremgangsmåden er rigtig, men dine udregninger tilsidst er helt forkerte. Prøv at kigge på dine fortegn og regn det om igen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Nu er den ENE løsning NÆSTEN korrekt - men ikke helt . . .

Husk altid at gøre prøve . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

x = (-b ± √(b2-4ac)) / 2a

(som der står i mat.-bogen)

:-)


Svar #10
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

bruger det første eksempel i den her video: http://www.youtube.com/watch?v=faKUV3JtcrY


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Se her:

-3-7 er -10. Det deler du med 4, så har du første løsning.

-3+7 er 4. Det deler du med 4, så har du den sidste løsning.


Svar #12
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

Prøvede lige igen og den her gang fik jeg det til x= 2,5 ^ x= 1

...


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Husk altid at gøre prøve  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Det er delvis rigtig. Du skal bare passe på med dine fortegn. Den hedder i stedet x=-2,5. Prøv at sætte de to værdier ind i ligningen. Du vil herved opdage, at resultatet bliver nul. Altså hvilket betyder, at de fundne x-værdier er rigtige!


Svar #15
07. december 2013 af bambi112 (Slettet)

Ok :D så det var rigtigt udover minusset ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Prøv at sæt dine resultater i ligningen 2x^2+3x-5=0, så vil du få svaret ;-)


Skriv et svar til: er der decimaltal i andengradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.