Matematik

hjælppp

07. december 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

læs følgende andengradsligninger ved kvadratkomplettering:

x2-10x+9=0

kan nogle være søde at vise mig hvordan det er man laver de slags opg. her?

med udregninger og det hele :) på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener nok "løs"?

Betragt leddene x2 -10x som de to første led i (x + a)2 = x2 + 2ax + a2 . Kig på leddene og bestem så hvad a skal være. Kompletter kvadratet på den toleddede størrelse og isoler så (x + a)2 på venstre side.


Svar #2
07. december 2013 af hugorme (Slettet)

det kan jeg ikke, derfor skrev jeg hvordan man løser sådan nogle opg... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

x2 - 10x + 9 = 0

Hvis du lægger 25 til på begge sider,

kan du vha kvadratsætningen få (x-5)2 på venstre side

[x2 - 10 + 25] + 9 = 25

Træk 9 fra på begge sider

(x-5)2 = 25 - 9 = 16

Uddrag kvadratroden på begge sider

x-5 = ±4

Læg 5 til på begge sider

x = 5 ± 4

Beregn x

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis x-10x skal svare til leddene x2 + 2ax , bør du kunne se, hvad a så skal svare til.:

2a = -10 


Svar #5
09. december 2013 af hugorme (Slettet)

hvordan beregner jeg så x #3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved at udregne de to muligheder

x = 5 ± 4

dvs

x = 5 + 4   eller  x = 5 - 4


Skriv et svar til: hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.