Matematik

En sten og et andengradspoly.

08. december 2013 af rikke0505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har forsøgt at lave denne opgave, men må give op. Har selvfølgelig udregnet a) som er 2. Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe hverken b) eller c) af. Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af peter lind

find s'(t)

b) løs ligningen s'(t) =0

c) s'(0) og s'(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

b) svarer til at du skal finde toppunktet gived ved (x,y)= -b/2a;-d/4a - så vidt jeg husker- i hvert fald skal du bruge toppunktsformlen.

c) her skal du vide at hastighedsfunktionen er stedfunktionens afledede så du skal starte med at finde v(t)=s'(t)

derefter kan du finde v(0)  og v(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af mathon

a)
          s(0) = 2       som er kastets begyndelseshøjde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2013 af mathon

b)
        Maksimalhøjden er nået, når hastigheden er 0

          v(to) = 0 = s'(to) = -9,82·to + 15

  


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2013 af mathon

c)

          v(t) = -9,82·t + 15    


Skriv et svar til: En sten og et andengradspoly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.