Matematik

andengradsligning med kvadratkomplettering!!!!!

09. december 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er gået lidt is stå:

x2+4x-45=0

jeg har gjort følgende:

x2+4x+2-45=2

(x+2)2=-45+2=43

x-5=

men ved ikke om det er rigitg????? :( hjælp mig tak...:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Se på den opgave, jeg hjalp dig med i går - eller læs om kvadratkomplettering i din mat.-bog

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

x2+4x-45=0 <=> x2+4x=45, kig nu kun på det der er før lighedstegn som du kan ændre lidt på til:

(x+2)2=x2+4x+4

du skal altså lægge 4 til også efter lighedstegnet, i linje 1 har du ikke +4, så det er en tilføjelse, tilføjelser skal være på begge sider af lighedstegnet. Du får nu

(x+2)2=45+4=49

tag kvadratroden på begge sider :

x+2=-7 og x+2=7 (læg mærke til at både 72=49 og (-7)2=49

isoler x i begge tilfælde:

x= 5 og x= -9


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Jeg ved ikke om det var det din opgave gik ud på :)


Skriv et svar til: andengradsligning med kvadratkomplettering!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.