Matematik
Julekalender
12. december 2013 af
EsFutte (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Håber i vil hjælpe mig!
4. En kniv vejer det samme som to skeer. Tre skeer vejer det samme som en kvin og en gaffel. En tallerken vejer det samme som en kniv og en ske. Når en gaffel vejer 10g, hvor meget vejer da de andre ting?
5. Martin og Ken havde fået 36 julemærker tilsammen. Martin havde fået dobbelt så mange som Ken. Hvor mange julemærker havde de hver fået?
7. THREE + THREE + ONE = SEVEN hvilke tal kan du erstatte bogstaverne med, så summen passer?
8. Et meget smukt og meget langt julegavebånd koster en krone at få delt i to stykker. Hvor meget koster det at få båndet delt i ti dele, når hver klip koster en krone?
4
9. 5126 Den viste figur kan foldes til en terning. Som du kan se, mødes tre sider i hvert hjørne. Hvad er den største sum du kan finde af
3
tre sider, som mødes i et hjørne?
11. For at nummerere siderne i en bog har man brugt 201 cifre. Hvor mange sider er der i bogen? (Der er 10 forskellige cifre: 0 1 2 ...)
Tak på forhånd! :D
4. En kniv vejer det samme som to skeer. Tre skeer vejer det samme som en kvin og en gaffel. En tallerken vejer det samme som en kniv og en ske. Når en gaffel vejer 10g, hvor meget vejer da de andre ting?
5. Martin og Ken havde fået 36 julemærker tilsammen. Martin havde fået dobbelt så mange som Ken. Hvor mange julemærker havde de hver fået?
7. THREE + THREE + ONE = SEVEN hvilke tal kan du erstatte bogstaverne med, så summen passer?
8. Et meget smukt og meget langt julegavebånd koster en krone at få delt i to stykker. Hvor meget koster det at få båndet delt i ti dele, når hver klip koster en krone?
4
9. 5126 Den viste figur kan foldes til en terning. Som du kan se, mødes tre sider i hvert hjørne. Hvad er den største sum du kan finde af
3
tre sider, som mødes i et hjørne?
11. For at nummerere siderne i en bog har man brugt 201 cifre. Hvor mange sider er der i bogen? (Der er 10 forskellige cifre: 0 1 2 ...)
Tak på forhånd! :D
Svar #1
12. december 2013 af LilanKahn (Slettet)
4,
kniv=2 skeer
3 skeer = kniv + gaffel
tallerken = kniv + ske
gaffel = 10g
3 skeer = 2 skeer (fordi en kniv = 2 skeer) + 10g (vægten af en gaffel)
så brude du kunne løsse resten selv
5. hvis den ene får dobelt så meget som den anden så regn det som der var 3
Skriv et svar til: Julekalender
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
