Matematik

hjææææælllp!!!!!!????

12. december 2013 af ramobaro - Niveau: B-niveau

heej 

er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave:

en parabel har ligningen y= x^2+bx+3 og x-kordinaten til toppunktet er 2. angiv b og y- kordinaten til toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

toppunktsformlen er (-b/2a, -d/4a)
Brug denne og parablens ligning til at loese opgaven

Svar #2
12. december 2013 af ramobaro

men hvad er diskriminanten og a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

x=2, a=1
2=-b/2
Isoler b. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

naar der ikke staar noget foran x^2 kan det betragtes som at der staar 1.

Svar #5
12. december 2013 af ramobaro

ka det passe at b bliver -4 ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

ja det passer fint, nu ka du saa finde y ved at saette b og x=2 ind i ligningen :)

Svar #7
12. december 2013 af ramobaro

ok tusind tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)


Skriv et svar til: hjææææælllp!!!!!!????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.