Tysk

Bøjning

16. december 2013 af mbj1998 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder og skal lave en tysk stil, men jeg er i tvivl om noget. 

Først:

Hvad er infinitiv?

Hvad er præsens og præteritum-indikativ?

Hvad er perfektum participium?

Hvad er præterium-konjuktiv og imperativ? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2013 af Spidsborger (Slettet)

infinitiv = navneform (sagen, kommen)

præsens = nutid (er sagt, er kommt)

præteritum(-indikativ) : datid (er sagte, er kam)

perfektum participium: kort tillægsform (gesagt, gekommen)

præteritum konjunktiv bruger man i hypotetiske sætninger (er würde sagen, er käme). Skal du nok ikke bruge i 9. klasse.

imperativ = bydeform (fx "Sag!" "Komm!")


Svar #2
16. december 2013 af mbj1998 (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar! :)


Skriv et svar til: Bøjning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.