Matematik

Viktors akvarium

16. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Opgaven lyder således:

Viktor har tømt sit akvarium og gjort det rent. Da Viktor er færdig, har han kun 20 minutter til han skal mødes med en ven. Men han vil fylde akvariet først. Hvor mange minutter har han fra han har fyldt akvariet til han skal mødes med vennen?

Følgende oplysninger:

1000 cm3 = 1 dm= 1 liter

Akvariets mål er:

Længde: 70 cm.

Bredde: 30 cm.

Højde: 45 cm.

Akvariet skal fyldes med vand til 5 cm fra kanten.

Vandet løber med en hastighed på 6 liter i minuttet.

Hvad i alverden skal jeg? - Nogen der vil hjælpe mig?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af vandet i akvariet, og divider med påfyldningshastigheden. Den faktiske vandhøjde er 5 cm mindre end akvariets højde. Omregn rumfanget til liter.


Svar #2
16. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Jeg har prøvet, men går i stå allerede her:

Sådan; 70 cm * 30 cm * 45 cm = 94500 cm..


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs nu forklaringen i #1: Den faktiske vandhøjde er 5 cm mindre end akvariets højde. Omregn dimensionerne i cm til dm og benyt, at 1 dm3 = 1 Liter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af 123434 (Slettet)

70cm*30cm*40cm=84.000cm^3=84l

7dm*3dm*4dm=84dm^3=84l

84/6=14 min


Svar #5
16. december 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Nååårh! Nu forstår jeg.

Tak for at i gad, at skære det ud i pap for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2013 af SuneChr

Det var da godt, det ikke gik i fisk.


Skriv et svar til: Viktors akvarium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.