Matematik

RSA-kryptering

17. december 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har primtallene p og q henholdsvis  71 og 53, hvilket giver n=3763

phi(n)=3640

har endvidere valgt, at min nøgle kommer til at hedde:

K=3763,23

da 23 ikke er divisor i 3763 og samtidig er et primtal, så der ikke findes divisorer for 23.

jeg skal nu beregne den private nøgle:

bruger først euklids algoritme forlæns:

3640=23*158+6 -> 5=5*1+0

og nu baglæns

1=1*6+(-1)*5=1*6+(-1)*(23-3*6)

=(-1)*23+4*6=(-1)*23+4*(3640-158*23)

=4*3640-633*23

altså ud fra bezouts identitet er s=4 og t=-633, hvor jeg har fået at vide, at jeg skal addere 3640 til -633 for at få d? har prøvet dette, men når jeg foretager min dekryptering får jeg et forkert resultat


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af peter lind

Der er ikke nogen grund til at oprette det samem spørgsmål to gange


Skriv et svar til: RSA-kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.