Matematik
HJÆLP
13. november 2005 af
flow (Slettet)
OPgaven lyder på beregn ved hjælp af stamfunktioner hvert af integralerne:
1) (integral tegn)fra 0 til 2
x/1+x dx
kan ikke gennemskue den
2) (integral tegn) 0 til 2
(x+1)*3^x dx
Dette er en partiel så jeg sætter
f(x)= 3^x F(x)=3^x/ln3
g(x)=x+1 g'(x)= 1
|3^x/ln3 * x+1| - (integraltegn 0 til 2) 3^x/ln3 * 1
her går jeg så i stå, for hvordan integreres 3^x/ln3 ???
1) (integral tegn)fra 0 til 2
x/1+x dx
kan ikke gennemskue den
2) (integral tegn) 0 til 2
(x+1)*3^x dx
Dette er en partiel så jeg sætter
f(x)= 3^x F(x)=3^x/ln3
g(x)=x+1 g'(x)= 1
|3^x/ln3 * x+1| - (integraltegn 0 til 2) 3^x/ln3 * 1
her går jeg så i stå, for hvordan integreres 3^x/ln3 ???
Svar #1
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Fremover skriver du ordentlige titler. For at sige det rent ud (dette gælder i mindst lige så høj grad andre brugere) så gider vi fandeme ikke "HJÆLP" og andre patetiske, intetsigende overskrifter, når man sagtens kan finde på passende overskrifter knyttet til emnerne. Dette forhold er pointeret, når man opretter et indlæg. Hvornår mon beskeden fiser ind på lystavlen?
I dette tilfælde havde eksempelvis
"Bestemte integraler"
været ganske dækkende for emnet. Og så ikke mere om den sag.
ad 1)
2
S[x/(1+x)]dx
0
Integranden må være x/(1+x), for x/1+x (= 2x) vil næppe volde besvær. Vink:
x = x + 1 - 1
ad 2)
2
S[(x+1)*3^x]dx
0
Partiel integration er fornuftigt. Bemærk, at ln(3) blot er en konstant. Dermed er
S[3^x/ln(3)]dx =
1/ln(3)*S[3^x]dx,
og 3^x ved du, hvordan man integrerer.
//Epsilon
I dette tilfælde havde eksempelvis
"Bestemte integraler"
været ganske dækkende for emnet. Og så ikke mere om den sag.
ad 1)
2
S[x/(1+x)]dx
0
Integranden må være x/(1+x), for x/1+x (= 2x) vil næppe volde besvær. Vink:
x = x + 1 - 1
ad 2)
2
S[(x+1)*3^x]dx
0
Partiel integration er fornuftigt. Bemærk, at ln(3) blot er en konstant. Dermed er
S[3^x/ln(3)]dx =
1/ln(3)*S[3^x]dx,
og 3^x ved du, hvordan man integrerer.
//Epsilon
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
