Matematik

Linearkombinationer :(

18. december 2013 af tigerdyretsm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med, at forklare hvordan man løser følgende opgave?

- En vektor u, samt et sæt, S, er givet. Hvis muligt, skriv da u som en lineær kombination af vektorerne i S:

u = [-1 over 11] og S = {[1 over 3],[2 over -1]}

Jeg startede med at skrive:

x1*[1 over 3] + x2*[2 over -2]

Herefter går jeg i stå, kan simpelthend ikke komme frem til svaret, hvilket er:

[-1 over 11] = 3[1 over 3] -2[2 over -1]


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2013 af mathon

                 [-1 ; 11] = s·[1 ; 3] + t·[2 ; -1]

         I:      s + 2t = -1
         II:     3s - t = 11             II multipliceres med 2 og kaldes III

         I:      s + 2t = -1
         III:    6s - 2t = 22           I og III adderes

                 7s = 21
                 s = 3                     som indsat i   I:      s + 2t = -1
giver
                3 + 2t = -1
                2t = -4
                t = -2

                 [-1 ; 11] = 3·[1 ; 3] - 2·[2 ; -1]


Svar #2
18. december 2013 af tigerdyretsm (Slettet)

Arrh! Super, tak for det, nu giver det hele mening :)


Svar #3
18. december 2013 af tigerdyretsm (Slettet)

Hov, jeg vil dog gerne lige vide hvorfor II multipliceres med 2?


Skriv et svar til: Linearkombinationer :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.