Matematik

! Integral !

14. november 2005 af hund (Slettet)
Hey,
Er der en eller anden van Damme til matematik, der har lyst til at hjælpe mig med følgende opgaver:

fnInt(x^2-x^-2,x,1,2)

fnInt(15xkvadr(x+1),x,0,3)

fnInt(tanx(cosx)^-2,x,0,pi/4)


Håber de er skervet forståeligt - ellers så skriv.

På forhånd tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Jean Claude van Damme har ikke en tøddel med matematik at gøre og bør af den grund ikke forbindes hermed.

Fremover skulle du hellere spørge efter Gauss eller Euler. :)

Lad os opskrive integralerne med standardnotation i stedet for grafregnernoatation.

1
S[x^2 - 1/x^2]dx
2

3
S[15x*sqrt(x+1)]dx
0

pi/4
S[tan(x)/cos(x)^2]dx
0

Det første integral klares let ved at integrere ledvist, idet integralet jo er lineært. Partiel integration i det andet integral og en passende substitution i det sidste integral.

Udregningerne overlades til dig.

//Epsilon

Svar #2
14. november 2005 af hund (Slettet)

Jeg siger mange tak. Prøver lykken med dine råd ..
- man skal nu aldrig undervurdere van Damme :D

Svar #3
14. november 2005 af hund (Slettet)

Mht opgave 2 - er det forkert at integrere første led og diff andet ?

Svar #4
14. november 2005 af hund (Slettet)

hmm.. 1 og 3 er til at komme igennem, men har virkelig problemer mht 2'eren. any hints ?

Merci :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Nej. Men man gør klogt i at vælge f og g i integranden f*g passende, derved at forstå at man ender med at evaluere så simple integraler som muligt.

I henhold til reglen om partiel integration har vi jo

S[(f*g)(x)]dx = [(F*g)(x)] - S[(F*g')(x)]dx

I den konkrete opgave vil det da være smart at sætte

f(x) = sqrt(x+1)
g(x) = 15x

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2005 af Duffy

"Er der en eller anden van Damme til matematik,..."

Udtrykket skal rettelig være:

"Er der en eller anden der er en ØRN til matematik,... "



Duffy

Svar #7
14. november 2005 af hund (Slettet)

præc ! van Damme = ØRN
- og det gælder alt ! :D

Takker for tippet Epsilon! Er godt i gang, men den er godt nok langhåret ! En lækkerbisken for van Damme ! ;)

Skriv et svar til: ! Integral !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.