Matematik

eksponentiel vækst

24. december 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=719525

I ovenstående link siges der: f(x) = 113570* (1+0.071)^x

hvorfor skal man sige 1+0.071 ? kan man ikke bare skrive 113570*7.1^x ? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. december 2013 af LeonhardEuler

Nej. (Dette er forresten folkeskolematematik)

Når man beskriver en procentvækst, så skrives fremskrivningsfaktoren som (1+r), hvor r er vækstraten. 

Væksten er 7,1% = 0,071. Dvs. (1+0,071) = 1,071.

Hvis du skriver 7,1x, vil f(x) for hver x enhed vokse med 710 % ... hvilket er forkert, da den kun vokser med     7,1 %.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. december 2013 af mathon

100% af b = 1,00•b
7,1% af b = 0,071•b

efter 1 fremskrivning            107,1% af b = 1,071·b = b·1,0711
efter 2 fremskrivninger         b·1,0712
efter x fremskrivninger          b·1,071x      x ∈ R+  
 


 


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.