Dansk

essay

26. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg skal til at skrive et essay, og jeg ved ikke hvordan jeg skal starte! min lærer har fortalt lidt, men det har ikke hjulpet ret meget! ved ikke andet end at det er personlige holdninger!

mit spørgsmål: hvordan kan man starte et essay, og hvoenår er det et godt essay. jeg ved heller ikke hvornår et essay bliver for personlig. håber der er en der forstår mig, og kan forklare mig, hvad det præcis er og hvordan jeg kan komme i gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2013 af 123434

Essay

Din mening, dine oplevelser, dine synspunkter, refleksioner

Vis interesse i emnet

Vendinger som:jeg tror, jeg føler, jeg oplever osv. er gode at tage i brug

Handler kun om et emne

Der skal være udvikling i dit essay-i løbet af skriveprocessen ændrer du måske synspunkter-hvis du har flere måder at anskue et emne på, så skriv dem.

Når dit essay er færdigt, har du fremlagt dine ideer, synspunkter, oplevelser og så videre. Der er ikke nødvendigvis en konklusion. Så må læseren af dit essay selv finde ud af om, han/hun er enig med dig.


Svar #2
27. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

tak, så blev jeg ihvertfald noget klogere!

men der er også noget med, at man skal starte med et afsæt; hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2013 af Tyrael

#2

Et afsæt er et "udgangspunkt for et forehavende" (http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=afs%C3%A6t&tab=for), dvs. at tage afsæt i noget betyder, man tager udgangspunkt i et eller andet og i denne sammenhæng velsagtens en tekst, der handler om et givent emne.
Det kan dog også være et billede, en sang, et digt eller ... det er altså (i princippet) kun fantasien, der sætter grænserne for opgaveformuleringen. 


Svar #4
29. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

når min lærer siger, et essay skal starte med et afsæt, bliver jeg forvirret. kan du ikke lige fx. lave at afsæt til essayet "undskyld ventetiden". så kan jeg nok bedre forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2013 af Tyrael

#4

Der er givet en forklaring på, hvad et afsæt er, så medmindre der foreligger et konkret tekstmateriale eller noget visuelt, kan det blive besværligt, men man kunne tage afsæt i et lesikalsk opslag omkring, hvad tid er og så forklare, hvad begrebet 'ventetid' egentlig dækker over. 
Så vidt jeg erindrer, er der også blevet givet et svar (og et eksempel) på dette i en anden tråd - prøv at søge lidt i danskforummet.  
 


Skriv et svar til: essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.