Fysik

bølger

27. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bølgetoppene af en plan vandbølge, bevæger sig fra dybt vand til et område med lavt vand. Udbredelseshastigheden på det dybe vand er  v = 4,2 m/s . Bølgelængden på det dybe vand er λ= 12,0 m. Bølgelængden på det lave vand er  λ= 6,0 m.

a) Beregn vandbølgens frekvens på det dybe vand. 

Den har jeg fået til 0,35 Hz 

b) Hvor stor er frekvensen på det lave vand?
c) Beregn bølgens udbredelseshastighed på det lave vand.

Håber nogen kan hjælpe mig med b), jeg har svært ved at se hvordan jeg skal bruge de data jeg har til at udregne frekvensen på det lave vand 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2013 af peter lind

b) bølgerne på det lave vand kommer af påvirkning af bølgerne fra det dybe vand og må derfor have samme periode. frekvensen på det dybe vand og det lave vand er derfor ens


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

c) bølgens udbredeseshastighed: v = λ * f => 6 * 0,35 = 2,1 m/s 


Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.