Matematik

Rødder for Tredjegradspolynomium

27. december 2013 af Chuckychock (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man rødderne for en tredjegradspolynonium? 

Jeg har ligningen:

3+2λ2-λ+2=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gæt en rod λ1 og foretag så polynomiers division med (λ-λ1) , hvorved polynomiet reduceres til at 2.-gradspolynomium. Bemærk, at

3+2λ2-λ+2 = λ2·(-λ+2) + (-λ+2) = (λ2+1)·(-λ+2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2013 af mathon

...hvor
              λ2+1 ≥ 1


Svar #3
28. december 2013 af Chuckychock (Slettet)

#1 Jeg forstår ikke helt hvad du mener med (λ-λ1)?  hvad jeg skal lave division på? 

#2 Det gælder vel ikke hvis λ er i eller -i?

Jeg kan se på (λ2+1)·(-λ+2) at rødderne skal være -i, i og 2, men jeg vil gerne hører mere om hvordan man finder frem til det v.h.a polynomiers division.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. december 2013 af mathon

da λ = 2 er en rod,
er
                (λ-2) divisor i   -λ3+2λ2-λ+2
hvoraf
                (-λ3+2λ2-λ+2) / (λ-2) = -(λ2+1)
dvs
                -λ3+2λ2-λ+2 = -(λ2+1)·(λ-2) = (λ2+1)·(-λ+2)
      

.

   i #2 var der tænkt
                                  -λ3+2λ2-λ+2   λ ∈ R
                                     


Svar #5
28. december 2013 af Chuckychock (Slettet)

ahhh, tak.


Skriv et svar til: Rødder for Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.