Dansk

HJÆLP!!!!!

28. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

håber nogen kan svare, tak på forhånd!!

er der nogen der ved hvilke stile man kan skrive til "fsa skriftlig fremstilling december 2013"?

er der nogen der ved hvilke opgaver der er i "fsa problemrening 2013 december"?

håber nogen kan svare! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2013 af peterlravn

Hvorfor vil du vide det? 


Svar #2
28. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

så jeg kan forberede mig til terminsprøven! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2013 af peterlravn

Meeeen.... At fortælle dig hvilke opgaver der er, det er at snyde. 

http://danskundervising.wikispaces.com/file/view/FSA%202008.pdf/147728245/FSA%202008.pdf

Disse kan du øve dig på. 

Vælg 2 opgaver, og øv dig på dem :D

Så er du godt parrat!

Er der noget du er dårlig til i matematik?

Hm.... Hvad var svært...? Funktionsforskrift - f(x) = X x 4 og f(x) = 1/16

Dette var svaret på de 2 grafer som er i opgaven! Hvordan du viser at du kommer frem til det, må du selv finde ud af! Det var bare en lille hjælp!


Svar #4
28. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

jeg skal ikke op i december 2013! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2013 af peterlravn

Og hvad nu? Har du så tænkt dig at snyde? At kigge på dem og så forberede sig er at snyde....


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2013 af youtubee (Slettet)

Det er fra afgangsprøverne 2012 de tager ;) du kan finde dem på nettet tror jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2013 af youtubee (Slettet)

2013*


Svar #8
29. december 2013 af nejmenmenmen (Slettet)

#7 kan du finde stilene fra december 2013? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Haha sikke en sjov diskusion I har her hva'. Men bare så I ved det, så kender jeg hjemmesiden. Den får I aldrig, for I kunne i stedet for øve jer til prøverne som #3 siger, og denne hjemmeside: https://www.matematikfessor.dk/ 


Svar #10
02. januar 2014 af nejmenmenmen (Slettet)

kan du ikke fortælle lidt om renter. det jeg gerne vil have hjælp til er at kunne bruge en væksttabel! vi har gennemgået den i klassen flere gange, men jeg forstår det stadig ikke. håber nogen vil forklare hvordan man kan gå en væksttabel an!


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

# 10 Hvad er det, du ikke kan forstå ved en væskttabel? Den er meget enkel og behøver ikke at være så kompliceret, som du fortæller det. 

Fint, se her. 

En væksttabel er en tabel, hvor den vandrette linje viser procenttallet ( i decimal plus 1). Den anden linje (lodrette linje) viser antallet af terminer. 

*Nu kommer det simple*

Lad os tage et et eksempel.

Lad os sige at du skylder nogen 1.000 kr. og at du skal betale dem tilbage efter et år. Personen du skylder penge til ønsker, at du betaler ham rente (han ønsker 10% af pengene). 

Her gør du brug af væksttabelen. 

Du går en ned af den lodrette linje, så du lander på 1 (du skal betale efter en termins, og i dette eksempel er det et år).

Du ser " 1,1" som vil betyder at du skal gange (*) det tal med beløbet.

Du kender formlen for den, så du putter værdierne ind. 

K= K* (1+r)n 

K = 1000 * (1,1)1 = 1000 * 1,1 = 1.100 kr 

Din konklusion vil så være, at du vil skylde personen 1.100 kr. efter et år. 

Så simpelt var det. 


Svar #12
03. januar 2014 af nejmenmenmen (Slettet)

Forstod lidt.. Kan du komme med et eksempel til, et lidt sværere

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Jeg kan fortælle dig, hvorhenne i opgaven det vil blive svære.

I teksten. Hvordan formuleringen vil blive. Hvad de ber dig om. Hvad du skal vise - grafisk eller numerisk .

Du går i 9. Klasse, så du skal ikke bekymre, at der vil komme sådanne opgaver i fsa matematik. Rentens rente kommer mere hyppigt i 10. Fs10 matematik.

Svar #14
04. januar 2014 af nejmenmenmen (Slettet)

rentens rente?????? WHAT???


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Det her er rentes rente:   K= K0 * (1+r)n

Er du lost, så læs det jeg har skrevet i svar # 11 

Hvilken klasse går du i ?


Svar #16
04. januar 2014 af nejmenmenmen (Slettet)

9.klasse! hvad står Kfor?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Slutbeløb = startsbeløb * ( 1 plus procent i decimal ^ i antallet af terminer ) 


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.