Projektopgaven (9. kl.)

Fremlæggelse projektopgave

28. december 2013 af SimoneDV - Niveau: 9. klasse
Hej med jer.
Jeg skal til at lave projektopgave, og mit over emne er "alt mellem himmel og jord". Jeg har valgt som under emne "unge flygtninge". Min problem formulering lyder sådan: "Hvorfor flygter børn alene uden deres forældre, og hvilke problemer støder børnene på, når de kommer til et fremmed land uden deres forældre?". Jeg vil meget gerne have ligesom en slags rød tråd igennem hele min opgave, og fremlæggelse. Jeg ved ikke helt hvordan min disposition til min fremlæggelse skal se ud? Det kunne være at nogle af jer kunne give et eksempel på, hvad jeg kunne sige, og hvordan jeg skal fremlægge det. Jeg skal jo også have et kreativt produkt, som jeg heller ikke ved hvad kan være? Jeg har snakket med en ung flygtning, som er flygtet fra Afganistan. Han har fortalt sin historie til mig. Jeg kunne godt rænke mig, at få puttet hans historie ind i min fremlæggelse, og få lavet et kreativt produkt, men også få svaret på problemformuleringen til fremlæggelsen :) Har i nogle ideer? :)

Håbet virkelig i kan hjælpe! :)

Mvh. Simone...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2013 af peterlravn

Hejsa!

Da jeg fremlagde projektopgave, lavede jeg min fremlæggelse som en nyhedsudsendelse/talkshow. Det virkede super godt, og jeg fik alle "sider" af sagen ind i fremlæggelsen på en naturlig måde. 

Du kunne lave en fremlæggelse magen til, hvor du kunne have et interview/videoklip eller lignede med, som skal fortælle flygtningens historie :D.

Så kunne du måske lave en (seriøes) dokumentar, om hvordan man flygter til Danmark. Det gjorde vi (dog handlede det bare om lykkepiller), og det blev super godt!

Btw. din problemformulering virker lidt... for "let" at give svar på. Det virker meget som noget, man kan slå op på Wiki, og så få svar. HVis jeg var dig ville jeg måske lave noget mere i retning af, "Hvorfor flygter børn alene uden deres forældre, og hvad kan der gøres ved det i fremtiden?". Ej, ved det ikke. Men overvej lige din problemformulering igen :D

Men lav helt klart din fremlæggelse som en nyhedudsendelse/talkshow! Det virker super godt! :D

Håber det hjalp lidt :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2013 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

#0

Jeg er enig med #1 omkring din problemformulering. Mange unge flygter jo alene, da deres forældre og familie højst sandsynligt ikke er i live længere. Måske kunne du have noget om hvad det gør ved de unge flygtninge at flygte fra deres hjemland til et helt andet land, uden deres forældre og uden nogen form for tryghed! 


Svar #3
29. december 2013 af SimoneDV

Tak for nogle gode ideer. Men hvis jeg nu skulle lave en nyhedsudsendelse, hvordan kunne jeg så gøre, for jeg kan ikke interviewe en flygtninge? Jeg ved heller ikke helt med hensyn til problemformuleringen. Har i nogle gode ideer, som kunne være mere spændende? :)

Mvh. Simone


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2013 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

Bare søg "hvordan laver man en problemformulering" inde på Google, hvis du ikke forstår "min" forklaring :)

En problemformulering skal jo være et spørgsmål til hele ens fremlæggelse, og det er meget vigtigt, at man ikke kan svare ja eller nej, men spørgsmålet skal kunne svares meget uddybende. "Det er overdrevet vigtigt, at man har en god problemformulering" - citat fra alle lærere på min skole. Mine lærer fortalte mig, at ens problemformulering kunne starte med "Jeg undrer mig over.... Jeg vil undersøge....." etc. Du kunne muligvis skrive noget lignende: "Jeg vil undersøge, hvorfor så mange flygtninge vælger at flygte alene. Jeg undrer mig over hvordan, de flygtninge som flygter alene, kommer til at have det." Ej, du kan SAGTENS finde på noget bedre end min version, hahhaha - men det var bare lige noget jeg fandt på... 

På vores skole har vi vores lærere som "vejledere" - det kan være i også har det? Jeg synes, at du skal "udnytte" dine lærere mht. dit projekt og prøve at spørge ind til hvad der ville være bedst at gøre. Du kunne også spørge om hjælp til din problemformulering; det ved jeg, at mange fra min klasse gjorde, så de kunne få den godkendt. Lærerne får jo trodsalt deres løn for at hjælpe elever ligesom dig :D

Held og lykke! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2013 af peterlravn

Selvfølgelig kan du ikke invitere en person ind til din fremlæggelse. Du kunne filme ham, mens han fortæller om hvordan han er flygtet. Så kan du sige "Nu har vi et lille indslag, om en der....." og så vise filmen. Ellers kan du optage ham på lyd, hvis han ikke vil filmes. Eller du kan skrive hvad han siger, og så sige "Som en flygtning siger......". Og så fortælle det han har sagt :D

Held og lykke! Spørg endelig løs hvis du har flere soørgsmål!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2014 af Jacobadm (Slettet)

Læs også vores artikel i Studiebladet om fremlæggelse.


Skriv et svar til: Fremlæggelse projektopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.