Matematik

Udsalg

30. december 2013 af Mariammejel (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, for mig og mine veninder er lidt usikre på hvad svaret er :-)

En parfume under et udsalg på 40% koster 363 kr.

Hvor meget kostet parfumen før udsalget?


Og tusinde tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2013 af 123434 (Slettet)

40%=363kr

1%=363kr/40=9,075kr

100%=9,075kr*100=907,5 kr


Brugbart svar (3)

Svar #2
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er ikke korrekt. Der er tale om et udsalg på 40%, dvs. at varen er nedsat med 40%. Udsalgsprisen udgør derfor 100% - 40% = 60% af den oprindelige pris. Den oprindelige pris er derfor

363kr/60% = 363kr/.6 = 3630kr/6 = 605 kr .


Svar #3
30. december 2013 af Mariammejel (Slettet)

Ja det er rigtigt Andersen11.

Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Udsalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.