Matematik

Tricky vektoropgave

15. november 2005 af the_marsbar (Slettet)
Hej!

I en opgave får jeg følgende oplysninger:

I et koordinatsystem er givet vektoren a som har koordinaterne (2,-3). Om en vektor b oplyses det at skalarproduktet af vektor a og vektor b er lig med 4, og at skalarproduktet af vektor a og vektor b-hat er lig med -19.

Jeg har siddet her og prøvet at finde ud af hvordan jeg skal finde koordinaterne til vektor a og vektor b, men jeg synes ikke lige det er så nemt igen.

Nogen der har en ide?

Svar #1
15. november 2005 af the_marsbar (Slettet)

hov! jeg skal selvfølgelig kun finde koordinaterne til vektor b;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Sæt b = [b_1,b_2]; så er b-hat = [-b_2,b_1].

Løs nu ligningssystemet

a*b = 4
a*(b-hat) = -19

med hensyn til b_1 og b_2.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2005 af ET (Slettet)

Udfra oplysningerne kan opstilles 2 ligninger med 2 ubekendte, hvor b1 og b2 er de to ubekendte.

Den første ligning er:
vektorA*vektorB=4 <-> (a1 a2)(b1 b2)=4
<-> 2b1-3b2=4.
Den anden ligning er:
vektorA*tvævektorB=-19 <-> (a1 a2)(-b2 b1)=19 osv.
du kan nu løse 2 ligninger med to ubekendte for at finde b1 og b2

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2005 af ET (Slettet)

Udfra oplysningerne kan opstilles 2 ligninger med 2 ubekendte, hvor b1 og b2 er de to ubekendte.

Den første ligning er:
vektorA*vektorB=4 <-> (a1 a2)(b1 b2)=4
<-> 2b1-3b2=4.
Den anden ligning er:
vektorA*tvævektorB=-19 <-> (a1 a2)(-b2 b1)=19 osv.
du kan nu løse 2 ligninger med to ubekendte for at finde b1 og b2

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2005 af ET (Slettet)

Udfra oplysningerne kan opstilles 2 ligninger med 2 ubekendte, hvor b1 og b2 er de to ubekendte.

Den første ligning er:
vektorA*vektorB=4 <-> (a1 a2)(b1 b2)=4
<-> 2b1-3b2=4.
Den anden ligning er:
vektorA*tvævektorB=-19 <-> (a1 a2)(-b2 b1)=19 osv.
du kan nu løse 2 ligninger med to ubekendte for at finde b1 og b2

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Prøv at trykke én gang, præcis én gang, nøjagtigt én gang og hverken mere eller mindre end én gang på knappen 'Indsæt svar' ;)

//Epsilon

Svar #7
15. november 2005 af the_marsbar (Slettet)

mange tak for hjælpen begge to!

Skriv et svar til: Tricky vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.