Matematik

Hjælp!

01. januar 2014 af AwesomeUggi (Slettet)

Har den her aflevering og jeg kan ikke rigtig besvar den. Så vil lige høre om en af jeg kunne hjælp.

I den laveste del af atmosfæren (op til 10 km) kan temperaturen y i C grader beregnes ved 

formlen:

y=20-6,5x

hvor x er højden over havet.

• Angiv betydningen af konstanten 20 i formlen

• Angiv hældningen og forklar dens betydning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at sætte x = 0. Hældningen for en lineær funktion angiver altid ændringe i y , når x ændres med 1 enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2014 af mathon

20 får du ved at sætte
                                        x = 0

           Hvordan tolker du det?

.

y = -6,5x + 20     

      for hver forøgelse af x med 1 enhed aftager y-værdien med 6,5.

           Hvordan tolker du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

y(0) = 20 - der er 20 ºC ved havets overflade, da x = 0 km.

Hældningen: -6,5 har enheden ºC/km. D.v.s. for hver km man bevæger sig lodret op i den laveste del af atmosfæren falder temperaturen med 6,5 ºC


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.