Kommentarer til Studieportalen.dk

Medvirken til snyd?

05. januar 2014 af LeonhardEuler

Kære Studieportalen ?

Jeg ser oftere og oftere personer herinde spørge ind til de gamle opgavesæt fra Folkeskolens Afgangseksamener (Kendt under FSA - primært i matematik), og der er ingen tvivl om hvad alt dette spørgen leder hen imod - nemlig snyd til terminsprøverne! 

For disse personer beder som altid om ''opgavesættet fra sidste år'' - så de dermed kan sidde en uge forud prøver og lave alle opgaverne. 

Man kan sagtens påstå, at jeg lyver ... hvilket så ikke er tilfældet, for jeg har på kun 5 minutter kunne samlet adskillige links ind vedrørende dette (Se især det første link - #2): 

Link    ,      Link    ,    Link

Link     ,      Link      <-- Der findes udtallige andre eksempler!

Jeg spurgte blandt andet en af disse snyder og fik dette svar:

Altså; jeg vil gerne øve mig, fordi at jeg gerne ville blive egnet, min lærere har sagt at de vil først se mine terminsprøver, hvis jeg har klaret mig godt, så; kan det godt være at jeg bliver egnet, i de har to år har jeg gjort mit bedste men jeg får desværre altid at vide at det ikke er godt nok så derfor havde jeg et ønske at klare mig godt. Men tak alligevel

Jeg tror bare, at de ikke forstår meningen med terminsprøverne! Derfor foreslår jeg, at man enten ikke svarer på disse spørgsmål ELLER at man udleverer opgavesættet (jeg har et link til alle opgavesættene) til dem - således man kan håbe, at de selv har en smule ''hjerne'' til at sige fra, FOR det går i sidste ende ud over dem selv!

Det bedste vil nok være at få de inkompetente folkeskolelærer til at lave deres egne opgavesæt ... men som sagt hvad kan man forvente af inkompetente individer. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. januar 2014 af peter lind

Det er korrekt at elever spørger om foregående års opgaver i håb om, at det disse opgaver, de får ved terminsprøven. Det har eg selv set flere eksempler på. Jeg er bare ikke enig med dig i at det er snyd. Eksamenssættet er offentlige dokumenter, som er frit tilgængelige, og eleverne er i deres gode ret til at træne på netop disse opgaver. Om de så får den korrekte besvarelse eller de virkelig øver sig med hælp fra for eks. studieportalen er underordnet.


Skriv et svar til: Medvirken til snyd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.