Matematik

Integral

05. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Hvordan kan det være, at ∫cosxsinx5 bliver 1/6sinx6 + k? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

   sæt
                 u = sin(x)  og dermed    du = cos(x)dx

        ∫cos(x) · sin5(x) dx  =   ∫(sin(x))5·(cos(x)·dx)  =  ∫u5·du = (1/6)·u6 + k  =  (1/6)·sin6(x) + k
                                                    substitution


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skriv integralet ordentligt op

∫ cos(x)·sin5(x) dx

Man må ikke udelade dx fra integralet.

Man benytter substitutionen t = sin(x), dt = cos(x) dx . Da er

∫ cos(x)·sin5(x) dx = ∫ sin5(x) d(sin(x))

så man kan benytte den kendte formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k, (n ≠ -1).


Svar #3
05. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Dejligt! tak for hjælpen begge to! 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.